18 APR 2020: Weerwolven – een compleet nieuw geïmproviseerd verhaal

Gepubliceerd door admin op

RESERVEER NU JE KAARTEN

Bij Weerwolven is elke voorstelling anders en jij bent als kijker medeverantwoordelijk voor de uitkomst. Bezoek Wakkerdam, een vreedzaam dorpje met simpele mensen. Maar wanneer een weerwolvenvloek het plaatsje treft, is opeens niets meer zeker. Jij helpt de dorpelingen om de weerwolven te ontmaskeren, voordat ze nog meer slachtoffers maken. Als jij de juiste mensen op de brandstapel gooit tenminste…

Leeuwarder Courant ****: “Man met Snor heeft een vermakelijk en kansrijk concept te pakken met Weerwolven”.

Weerwolven is een komische geïmproviseerde theatervoorstelling, waarbij het publiek invloed heeft op het verloop van het verhaal. Hoe ziet het dorp eruit? Jij bepaalt. Verdenk je een karakter van weerwolverij? Op de brandstapel ermee! Maar kies wijs, want voor je het weet, nemen de weerwolven het dorp over en is het jouw schuld. Doe jij het beter dan je voorgangers? Want, zoals de Leeuwarder Courant (maart, 2019) al schreef: “Het publiek heeft er een handje van om de verkeerde persoon als dader aan te wijzen”.

Na de uitverkochte première van 9 maart 2019 en een viersterrenrecensie in de Leeuwarder Courant (“er valt veel te lachen”), daalt de weerwolvenvloek voorlopig voor de laatste keer neer in Leeuwarden. Improvisatietheatergezelschap Man met Snor nodigt nog één keer een sterrencast uit van ervaren improvisatie-acteurs uit het hele land en het gezelschap speelt uiteraard zelf ook mee. Het idee voor de voorstelling werd ontwikkeld door Sytse Wilman, naar het bekende gezelschapsspel ‘De Weerwolven van Wakkerdam’ van 999 Games.