Over ons

Wat we doen

We improviseren ter plekke scènes op basis van wat er speelt bij het publiek of bij een organisatie. Dat klinkt superspannend en kwetsbaar en dat is het ook. Maar omdat we het al zo lang doen, komt het eigenlijk altijd goed. We hebben gemerkt dat mensen vaak niet weten wat improviseren precies inhoudt. En als er al een associatie is, dan is dat met de Lama’s of andersoortige tv-programma’s. Natuurlijk, wat wij doen heeft ook wel overeenkomsten met deze programma’s, maar tegelijkertijd is het niet met elkaar te vergelijken. Wij improviseren op onze eigen manier; vaak in korte, snelle scènes, waarbij humor centraal staat. En soms verrassen we onszelf met een meer inhoudelijke scène. We zoeken altijd naar een manier om bezoekers emoties te laten ervaren; dikwijls is dit plezier en ongebreidelde hilariteit. Het publiek is bij ons koning.

Maak kennis met de spelers.

Hoe het allemaal begon

Man met Snor - geïmproviseerde voorstellingenAfzonderlijk van elkaar improviseerden we al regelmatig op het podium, maar in 2012 ontstond Man met Snor als groep eigenlijk ‘zomaar’, toen we mee wilden doen aan het allereerste Nederlands Theatersport Toernooi. Dat wonnen we prompt en een prachtig improvisatieavontuur ging van start. We speelden een aantal keer in de Harmonie in Leeuwarden met onze eigen ‘Dat zit wel Snor Show’, een heerlijke knipoog naar spelprogramma’s uit de jaren 70 en natuurlijk boordevol geïmproviseerde scènes. Ook startten we met het succesvolle ‘Café Snor’, dat we inmiddels als een flink aantal jaar maandelijks opvoeren in cafés. We speelden op festivals in binnen- en buitenland, deden zakelijke opdrachten en werden nog twee keer Nederlands kampioen.

Onderweg hebben we nieuwe spelers en ’s lands beste impro-muzikant aan onze groep verbonden, we gaan lekker! In de afgelopen jaren hebben we ons meer toegelegd op de zakelijke kant en hier gaan we de komende jaren mee verder. Want improvisatietheater is op heel veel vlakken toepasbaar en geschikt voor vele momenten. Wij blijven in ieder geval doen wat we het allerleukst vinden: te gekke scènes neerzetten die op het moment zelf gemaakt worden.